Διευθυντής

 

Βιογραφικό

mariosKasseris

 

Ο Κασσέρης Μάριος γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1963. Τελείωσε τις βασικές του σπουδές στη Ρόδο το 1984 και διορίστηκε στο Ν. Κορινθίας το 1986. Εργάστηκε σε Μονοθέσιο, Τριθέσιο & Πολυθέσια Σχολεία. Από το 1992 υπηρετεί σε σχολεία της Αθήνας. Από το 2000 υπηρετεί στην Ειδική Αγωγή και έχει οργανική στο Τμήμα Ένταξης στο 9° Δημ. Σχ. Γλυφάδας. Από το 2007 υπηρετεί ως Δ/ντής στο 1° Δημ. Σχολείο Γλυφάδας.

 Άλλες σπουδές:

  • (1991) Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.  (Ετήσια Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης)
  • (1998) Πτυχίο Ωδικής
  • (1999) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικό Τμήμα, Μαράσλειο Διδασκαλείο, Τμήμα Ειδικής Αγωγής.
  • (2004) ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας
  • (2005) Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Τίτλος διατριβής:

«Διερεύνηση της Αυτοεκτίμησης παιδιών ΣΤ΄ Δημοτικού σε Οικογένειες Μεταναστών Ποντιακής καταγωγής από την πρώην Σοβιετική Ένωση».

Συμμετείχε σε ερευνητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα (LEONARDO, SOCRATES, INTEGRA) που αφορούσαν μελέτες σε ομάδες παιδιών μεταναστών (Διαπολιτισμική Εκπαίδευση) και στη σύνταξη εκπαιδευτικών εργαλείων δημιουργικής απασχόλησης με στόχο την απόσβεση του Κοινωνικού Αποκλεισμού των ομάδων.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ζητήματα Ειδικής Αγωγής, Παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και Νέων τεχνολογιών. Ήταν εισηγητής σε πολλές ημερίδες και συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά  Κέντρα του ΥΠΕΠΘ σε Εκπ/κούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει  εκδώσει δύο βιβλία και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης (2006) στην Επιτροπή Ειδικών Επιστημόνων, για την υποστήριξη του έργου της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ., για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης» (ΟΕΕΚ-ΥΠΕΠΘ) Είναι μέλος πολλών επιστημονικών Συλλόγων και παρουσιάζει πλούσια κοινωνική δράση. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός  παιδιού.