All posts by platis

«Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020- 2021»

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2020- 2021 στην Ε ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου πρέπει να συμπληρώνουν τη δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέσουν στην Διευθυντρια του Σχολείου  έως 5 Ιουνίου 2020 (κατά προτίμηση ηλεκτρονικά).

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

«Ψυχολογία…ώρα για Επικοινωνία».

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπητά μου παιδιά,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να έχετε σωματική και ψυχική υγεία!

Σε συνέχεια της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μας μέσω του eclass, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως έχει αναρτηθεί στο μάθημά μου στην η-τάξη πλούσιο υλικό σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες και τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαχείρισης της κατάστασης αλλά και επιστροφής στην καθημερινότητα. Έχουν αναρτηθεί, επίσης, κοινωνικές ιστορίες αλλά και δραστηριότητες για τους μαθητές, καθώς και σχετικά βίντεο.

https://drive.google.com/drive/folders/1jRzdtFaOGdpAn4K_uYsMIhpB-CeapK27

Το υλικό αυτό, όπως και προηγούμενες αναρτήσεις μπορείτε να βρείτε στην η-τάξη στο μάθημα «Ψυχολογία…ώρα για Επικοινωνία».

Με εκτίμηση

Δρ. Ασημένια Παπουλίδη

Ψυχολόγος

Ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω της πανδημίας COVID-19/Οδηγός για Γονείς

Μετά από επιστολή του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Αθηνών του Γενικού
Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» με θέμα «Ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω
της πανδημίας COVID-19/Οδηγός για Γονείς» και λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Ινστιτούτου
Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 21/30-04-2020 του Δ.Σ.) σάς γνωστοποιούμε ότι στον ιστότοπο του
Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στη σελίδα «Covid-19 Υλικό για γονείς»
(LINK) έχει αναρτηθεί Οδηγός για Γονείς «Πώς να
μιλήσουμε στα παιδιά μας για την πανδημία από τον κορωνοϊό και να αντιμετωπίσουμε μαζί την κρίση»,
ο οποίος περιέχει συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας
της πανδημίας του κορωνοϊού».

Εγγραφές Α΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2020-2021

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α), του άρθρου 7, του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

Για ΑΔΥΜ κλικ εδώ

δ.  Αποδεικτικό στοιχείο (Πρόσφατη απόδειξη Δ.Ε.Η   στο όνομα του πατέρα ή της μητέρας  του μαθητή / μαθήτριας ή μισθωτήριο συμβόλαιο από την Εφορία ή Εκκαθαριστικό Εφορίας)  από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/ μαθήτριας .

ε . Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο:

Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

  1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
  2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες .

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως 31-12-2014.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως και 29 Μαΐου 2020 από τις 9:00΄π.μ. μέχρι 12:30΄π.μ. (εργάσιμες ημέρες)  και μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (2108983093) στο γραφείο της Διευθύντριας του σχολείου  . Παρακαλούνται οι γονείς που προσέρχονται στο σχολείο για την εγγραφή του παιδιού τους να τηρούν τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή  διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/).  Τήρηση αποστάσεων , μάσκα , γάντια .

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ